BLOG

Niedoczynność tarczycy a choroba hashimoto – dietetyk wrocław

W Twojej rodzinie ktoś chorował na tarczycę? Żyjesz w ciągłym stresie? Często jesteś zmęczona i kiepsko u Ciebie z koncentracją? Sprawdź swoją tarczycę. Przeczytaj, jakie są objawy niedoczynności tarczycy wywołanej w wielu przypadkach chorobą Hashimoto. Gdzie udać się z pomocą i od czego zacząć? O tym poniżej.

Insulinooporność - rozpoznanie, przyczyny, objawy, leczenie – dietetyk wrocław

Twoje ciśnienie jest często podwyższone? Tyjesz, choć nie jesz dużo? Odczuwasz zmęczenie i masz problemy z koncentracją? Przeczytaj o insulinooporności. Być może Twój organizm właśnie w ten sposób daje znać, że w jego wnętrzu pojawiło się zaburzenie związane z insuliną.

Nadwaga i otyłość u dzieci przyczyny, zapobieganie – dietetyk wrocław

Dietetyk z wrocławskiego gabinetu dietetycznego Nutri-Med zauważa, że coraz więcej dzieci w wieku szkolnych cierpi na nadwagę i otyłość. Główną przyczyną takiego stanu rzeczy są nieprawidłowe nawyki żywieniowe oraz brak ruchu. Jak leczyć otyłość i jak jej zapobiegać? O tym opowie dietetyk z poradni dietetycznej Nutri-Med we Wrocławiu.

Cukier a nasze zdrowie – dietetyk wrocław

Dietetyk Wrocław tłumaczy: Cukier to substancja, którą znajdziemy obecnie niemal w każdym produkcie spożywczym. Nie tylko w słodyczach czy napojach, ale również w przetworach a nawet w niektórych wędlinach. Często jest on ukrywany wśród węglowodanów a zgodnie z obowiązującym normami UE na etykietach nie musi być on podawany, jeśli jego obecność nie przekracza 15g/l produktu.

Herbata z czystka. Dlaczego warto ją pić? – dietetyk wrocław

O zaletach zielonej herbaty słyszało wielu z nas. Wzmacnia układ immunologiczny, wpływa korzystnie na nasz wygląd i zapewnia dobrą kondycję. A jakaś alternatywa? Coś w tak zwanym międzyczasie? Jest! I mogą to pić nawet dzieci. Jakie właściwości ma herbata z czystka? Dietetyk z poradni dietetycznej Nutri-Med we Wrocławiu tłumaczy:

Zdrowe grillowanie – dietetyk wrocław

Kiedy zbliża się majówka każdy myśli o rozpoczęciu sezonu grillowego, który trwa aż do jesieni. Na myśl przychodzą kiełbaski, szaszłyki, żeberka, karkówka, ryby, warzywa. Jak grillować, by to, co spożywamy było dla nas nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe?